Снимка БулфотоВторото най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на

...
Снимка БулфотоВторото най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на
Коментари Харесай

В неделя ще се проведе второто най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в съвременната ни история

Снимка Булфото

Второто най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в актуалната история на България ще се състои на 7 октомври, неделя, написа вести.бг.

Националното кръщене ще се организира в 11 града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Русе, Сливен, Шумен. Събитието се организира под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна черква и бележи финала на „ Направи го за България " - акцията на Движение за национална идея за поощряване на раждаемостта. Началният час на Националното кръщене в Русе, в Катедрален храм „ Света Троица ", е 10:30 часа. Събитието се организира с поддръжката на Община Русе.

Това е най-успешната медийна акция за демографската рецесия, осъществена до момента в България. Интересът към самодейността в град Русе пораства, с помощта на провелата се през месец май фотоизложба под надпис „ За да го кръстиш, би трябвало да се роди “, която показа най-емоционалните фрагменти от първото издание на Националното кръщене. Тази година, деклариралите предпочитание за присъединяване са 40 души, а предходната година броят им е бил 14.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР